Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka

INGREDIENCE

  • 1 balení Bonduelle Dýňové polévkové směsi (400 g)
  • 1 PL olivového oleje
  • kousek oloupaného a protlačeného zázvoru (cca 3 cm)
  • 2 stroužky protlačeného česneku
  • 2 PL červené thajské pasty
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 370 g kokosového mléka
  • 1 ČL rybí omáčky
  • šťáva z půlky limetky
  • ½ ČL soli, ¼ mletého pepře
  • Na servírování:
  • ¼ šálky 30% smetany
  • 2 PL sriracha
  • 1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno

POSTUP

  1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a po dobu cca 2 minut opékáme zázvor, česnek a thajskou pastu.
  2. Přidáme zeleninový vývar a kokosové mléko a přivedeme k varu.
  3. Poté přidáme Bonduelle Dýňovou polévkovou směs, rybí omáčku, limetkovou šťávu, sůl a pepř a vaříme 3 min.
  4. Rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. Před podáváním ozdobíme smíchanou smetanou se srirachou.
  6. Nakonec posypeme nakrájenou chilli papričkou.
  7. BON APPÉTIT!

 

zdroj: bonduelle.cz/recepty/thajska-dynova-polevka/

 

 

Ingredience: