Dršťková z hlívy ústřičné

Dršťková z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je v tomto receptu k nerozeznání od masa

  • 400 g hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 lžička mleté papriky
  • kmín, majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • lžička řepkového oleje
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce špaldové nebo pohankové mouky

Na oleji nechte zpěnit cibuli nakrájenou najemno,

přidejte na proužky nakrájenou hlívu, na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, posypte mletou paprikou, kmínem a moukou a chvíli společně restujte.

Dávejte pozor, abyste mletou papriku nespálili - polévka by pak byla hořká.

Vše zalijte teplým zeleninovým vývarem nebo vodou a nechte pod pokličkou vařit asi 20 minut.

Nakonec dochuťte solí, pepřem, majoránkou, česnekem.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/drstkova-polevka-z-hlivy-ustricne

 

Ingredience: