Krůtí kapsy se zapečenou farmářskou zeleninou

Krůtí kapsy se zapečenou farmářskou zeleninou

Suroviny

  • Krůtí prsa 600 g
  • Hnědé žampiony 150 g
  • Sůl dle chuti
  • Šunka sušená 4 plátky
  • Máslo 4 lžíce
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Lilek 1 ks
  • Oregano 10 snítek
  • Máslo 60 g
  • Fazolky mražené 100 g
  • Slanina z farmářského trhu 50 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olivový olej dle potřeby
  • Paprika červená 1 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Rajče 2 ks
  • Strouhanka 100 g
  • Máslo na vymazání

 

  • Papriky zbavíme semínek. Cuketu, lilek i rajčata omyjeme a spolu s paprikami vše nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu dáme do mísy a promícháme se 3 lžícemi oleje. Podle chuti osolíme.

    Oregano omyjeme, osušíme a lístky nasekáme nadrobno. Do mísy nasypeme strouhanku, přidáme špetku soli, na kousky nakrájené máslo a oregano. Směs promícháme a prsty zpracujeme drobenku.

    Zeleninu rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek a rovnoměrně zasypeme drobenkou. Miskami zlehka poklepeme o pracovní desku, aby se drobenka dostala trochu níže. Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 25 minut.

    Maso očistíme, nakrájíme na plátky a přes fólii je důkladně naklepeme. Fazolky krátce spaříme ve vroucí vodě a po vychladnutí nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

    Slaninu opečeme na suché rozehřáté pánvi. Přidáme žampiony a společně orestujeme. Pak vmícháme fazolky a ochutíme solí a pepřem. Směs necháme zchladnout. Na plátky rozdělíme náplň, přehneme je a zabalíme. Kapsy obtočíme plátkem sušené šunky a zpevníme párátkem.

    V pánvi rozehřejeme olej a maso pozvolna opečeme ze všech stran dozlatova. Pak jej vyjmeme a ve výpeku rozmícháme máslo. Dochutíme solí a pepřem. Kapsy přelijeme výpekem a podáváme se zapečenou zeleninou.

     

    Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kruti-kapsy-se-zapecenou-farmarskou-zeleninou/1607

     

Ingredience:

maso krůtí