Pomazánka z jogurtu

Pomazánka z jogurtu
Bílý jogurt Hollandia 200 g
Tvaroh nebo lučina 200 g
Česnek 3 stroužky
Strouhaný polotvrdý sýr 150 g
Bylinky (bazalka, rozmarýn, petržel, pažitka)  
Sůl, pepř  

 

Postup:

 
  1. Smíchejte jogurt s lučinou (tvarohem) a přidejte strouhaný sýr.
  2. Dále přimíchejte pepř a sůl, a máte hotový základ pomazánky.
  3. Polovinu pomazánky dochuťte prolisovaným česnekem a druhou polovinu nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami. A máte rovnou dvě varianty pomazánek pro hosty.

 

Tip! Pokud můžete pomazánku připravovat s předstihem, je to lepší, protože se česnek a bylinky rozleží a lépe vynikne chuť. Místo pečiva využijte pomazánku jako dip k pokrájené zelenině (mrkev, celer, salátová okurka) či k tortilovým lupínkům.

 

Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/pomazanka-z-jogurtu/