1 velká brambora o váze 250 g 3 polévkové lžíce Bílého balzamikového krému Kalamata Papadimitriou s pomerančem a citronem 2 polévkové lžíce olivového oleje 75ml vody 1 polévková lžíce nadrobno nakrájených rajčat 1 polévková lžíce nadrobno nakrájené zelené papriky. sůl, pepř, oregano – podle chuti 1 dl vody
Postup:
Bramboru nastrouháme na struhadle nebo nakrájíme na tenké plátky o síle 3mm. Plátky položíme na pekáč vyložený pergamenovým papírem tak aby se asi z jedné třetiny překrývaly. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme sušeným oreganem a najemno nakrájenými sušenými rajčaty a zelenou paprikou. Na závěr pokapeme Bílým balzamikovým krémem Kalamata s pomerančem a citronem a zalijeme 1 dl vody. Brambory pečeme 20 min při 200 °C.