Grilovaný steak z tuňáka s chilli balzamikem, zázvorem a koriandrem
ingredience
4 steaky z tuňáka 6 lžic chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 2 lžíce sezamového oleje 4 lžíce omáčky Kikoman 1 bílá ředkev 1 malá salátová okurka 50 g zázvoru 4 snítky koriandru 3 lžíce olivového oleje sůl a pepř
Z chili balzamikového krému, sezamového oleje, poloviny nastrouhaného zázvoru, omáčky Kikoman, soli a pepře uděláme marinádu, do které naložíme steaky tuňáka a necháme 1 hodinu marinovat v lednici. Mezitím si nakrájíme bílou ředkev a okurku na plátky a dochutíme je olivovým olejem, solí, pepřem a šťávou z druhé poloviny zázvoru. Namarinované steaky z tuňáka vložíme na gril a zprudka grilujeme po obou stranách asi 5 minut. Tuňáka nakrájíme na tenké plátky, které na talíři posypeme nasekaným koriandrem. Servírujeme se salátem z bílé ředkve.