Marinované telecí kotlety

Marinované telecí kotlety

 


Suroviny:

* 1 bio citron
* 4 telecí kotlety, každá by měla mít asi 350 g a na výšku 5 centimetrů
* hrubou sůl
* čerstvě namletý černý pepř
* 70 ml extra panenského olivového oleje
* 8 snítek čerstvého tymiánu

Postup:

1. 
Škrabkou sloupněte 8 tenkých proužků citronové kůry, musí být jen žluté barvy. Potom citron rozřízněte na poloviny.
2. Kotlety naklepejte a z obou stran je osolte i opepřete. Vložte je do zapékací mísy a skropte olejem. V oleji je ještě obracejte, aby byly celé omočené. Pod kotlety i na ně položte proužek citronové kůry se snítkou tymiánu a pak je polijte citronovou šťávou. Zakryjte mísu mikrotenovou fólií a nechte je 20–30 minut marinovat.
3. Mezitím připravte gril na přímé grilování a roztopte jej na vysokou teplotu. V ideálním případě topte dřevěnými špalíčky. Rošt očistěte a naolejujte.
4. Rozložte kotlety na rozpálený rošt a grilujte je 5–6 minut z každé strany na stupeň propečení medium. Každé 3 minuty je přitom otáčejte o 90 stupňů. Díky tomu se na kotletě vytvoří efektní mřížka. Až kotlety obrátíte, položte na každou proužek citronové kůry.
5. Přendejte kotlety na talíře, nechte je 3 minuty jen tak a pak je podávejte.

 

zdroj: šéf na grilu

 

Ingredience: