Krůtí hamburger

Krůtí hamburger

Co budete potřebovat:

  • 500 gmletého krůtího masa
  • 2 lžičkyPodravka přísady
  • 2 lžícenasekané petřelové nati
  • 1vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetkasušené bazalky
  • 2červené cibule
  • 1zelená paprika
  • 1červená paprika
  • 100 grukoly
  • 4 kspečiva na hamburger
  • 1jemný ajvar Podravka

 

  1. Maso smícháme s Podravka přísadou, petrželovou natí, vejcem, solí, pepřem a špetkou bazalky, dobře promícháme a necháme odpočinout, aby se všechny chutě propojily.
  2. Mezitím si nakrájíme cibuli, červenou a zelenou papriku na kolečka a rukolu natrháme na středně velké kousky.
  3. Maso rozdělíme na stejně velké díly, vytvarujeme do placky a opečeme je na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi z obou stran.
  4. Pečivo na hamburger rozřežeme na polovinu. Spodní část potřeme jemným ajvarem, poklademe kolečky cibule a masem. Na maso naskládáme kolečka červené a zelené papriky a nakonec rukolu.

Servírování: Vrchní část také potřeme ajvarem, přiklopíme a podáváme.

 

  Recept dle www.podravka.cz

Ingredience: