Hrstková polévka

Hrstková polévka

Co budete potřebovat:

  • 100 gnakrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 200 gluštěninové směsi racio Lagris
  • 1cibule
  • 1 stroužekčesnek (nebo podle chuti)
  • 25 gmásla
  • 2brambory
  • 1 kostkazeleninového bujónu Podravka
  • petrželová nať

 

  1. Nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu orestujeme na másle. Přidáme luštěninovou směs, zalijeme vodou, přidáme celou cibuli a stroužky česneku a vše pozvolna vaříme do změknutí luštěnin.
  2. Před koncem vaření vložíme do polévky na kostičky nakrájené brambory a povaříme.
  3. Polévku dochutíme zeleninovým bujónem Podravka.

Rada: Zdobíme petrželovou natí a ihned podáváme.

 

  Recept dle www.podravka.cz

 

Ingredience: