Domácí polomáčené sušenky

Domácí polomáčené sušenky

Ingredience

250 g hladké mouky na křehké pečivo Babiččina volba
60 g moučkového cukru
125 g másla
1 menší vejce
1 lžička vanilkového extraktu
+ tabulka kvalitní hořké čokolády na vaření
budete potřebovat vykrajovátka a pečicí papír


Postup

Ze všech surovin vypracujte v robotu jednotné hladké těsto. Poté ho zabalte do fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.

Druhý den si před pečením nejprve zapněte troubu. Ta musí být opravdu vyhřátá. Péct budete při 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte oblíbené vzory. Pozor, pokud budete mít více vykrajovátek, udržujte podobnou velikost, aby byly sušenky stejnoměrně upečené.

Opatrně a s rozestupy pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 10–15 minut. Nechte vychladnout na mřížce. Po upečení všech sušenek si připravte ve vodní lázni čokoládu. Jednotlivě v ní pak sušenky máčejte.

+ Navíc můžete ještě zdobit drcenými pistáciemi nebo mletým lyofilizovaným ovocem.

Sušenky, zejména v letním období, uchovávejte v chladu.

 

 

 

 

zdroj/foto: Babiččina volba