Červený svařák Ohnivák

Červený svařák Ohnivák

Víno Motýl Merlot – červený svařák Ohnivák
Láhev červeného vína Motýl Merlot
½ jablíčka
2x celá skořice
Lžička hřebíčku
pár rozinek
chilli
lžička dobře rozpustného kakaa /kostička čokolády
třtinový cukr

 

Postup:

Do kastrůlku nalijeme celou láhev červeného vína Motýl Merlot a dáme na plotnu na nejnižší plamen. K vínu přidáme koření – dvě celé skořice, lžičku hřebíčku a chilli podle chuti a pálivosti. Omyjeme jablko a nakrájíme na malé plátky. Přidáme spolu s hrstkou rozinek. Na závěr přidáme 2 lžičky rozpustného kakaa či kostičku čokolády, případně lžičku třtinového cukru – podle toho, jak sladký svařák máme rádi. Necháme pomalu přijít těsně k bodu varu, což poznáme tak, že z kastrůlku začne jít teplo a bude se tvořit mírná pěna na hladině.

 

 

 

 

Ingredience:

jablka skořice celá