Roláda z lososa s lehkým bramborovým salátem a růžovým Bohemia Sektem

Ingredience

  • 400 g filet z lososa
  • 200 g filet z tresky obecné
  • 50 g baby špenátu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 400 g raných brambor ve slupce
  • hrst mraženého hrášku
  • 100 g plnotučného bílého jogurtu
  • sůl, pepř

 

Postup:

Filet z lososa s kůží zbavíme šupin, nakrojíme podélně tak, aby vznikl tenký plát. Osolíme, opepříme, pokryjeme listy špenátu, doprostřed položíme váleček filetu z tresky, zabalíme pevně potravinou fólií do rolády a táhneme na páře při 60 °C asi hodinu. Pokud nemáme parní troubu, můžeme vařit zabalené mírným varem v rybím vývaru nebo ve vodě. Brambory ve slupce pečeme v troubě předehřáté na 220 °C nebo pod grilem doměkka. Brambory lehce rozmáčkneme v ruce a smícháme s mraženým hráškem, solí, pepřem a jogurtem. Tip šéfkuchaře! Přidáním mraženého hrášku k horkým bramborám se brambory zchladí a hrášek přirozeně rozmrzne a neztratí barvu.

 

Doporučení sommelierky: Růžový sekt se ideálně snoubí s pokrmy z lososa, které o Vánocích hrají prim v mnoha domácnostech. Bohemia Sekt Prestige rosé brut vyniká pikantní kyselinkou, příjemným perlením a ovocnou vůní, která rybu krásně doplní, ale nepřebije její jemnou chuť.