Francouzská fazolová polévka

Francouzská fazolová polévka

Pokud máte v mrazáku sklenici s vývarem, je načase ji využít! Co dál budete potřebovat?

Ingredience:  

bílé sterilované fazole nebo suché namočené přes noc,řapíkatý celer, pórek, červenou cibuli, mrkev, čerstvý špenát, rajčata, Kuřecí řízky prsní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy, kuřecí vývar, čerstvé bylinky (petržel, šalvěj), sůl, pepř a sušený česnek

 

1/ Maso nakrájené na kousky spolu se zeleninou vyjma špenátu si připravte už do finální podoby, kterou chcete v polévce, tedy na drobnější kusy. Zalijte  vše vývarem, který můžete ještě naředit vodou a polévku nechte projít varem, vařte pod pokličkou asi tak 15 minut, aby zelenina změkla.

2/  Potom přidejte fazole a čerstvé bylinky, chvíli povařte a nakonec dochuťte kořením (sůl, pepř, sušený česnek, šalvěj, petrželka) a zamíchejte do polévky čerstvý špenát.

 

 

zdroj: www.dzklatovy.cz