Ceasar salát

Ceasar salát

Ingredience

  • 1 římský salát
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 2 plátky toastového chleba
  • caesar dresing
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Dresing

  • 50 g majonézy
  • 50 g bílého jogurtu
  • 2 filety sardelek
  • ½ lžičky hrubozrnné hořčice
  • ½ lžičky kremžské hořčice
  • 10 g jemně strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • pár kapek citronové šťávy
  • pár kapek olivového oleje

 

Postup

  • Dejte rozpálit gril Sage BGR840 na 180 °C a rovnou grilovací desku umístěte dole.
  • Během zahřívání grilu nakrájejte celý římský salát a 2 plátky toastového chleba. Na grilovací plochu dejte trochu olivového oleje a opečte krutonky z obou stran do zlatova.
  • Jakmile máte hotové krutonky, zvyšte teplotu grilu na 210 °C.
  • Teplotní sondu zapíchněte doprostřed nejsilnějšího místa kuřecího prsa. Na grilu nastavte pomocí ovládacích tlačítek „poultry“ a preferovaný stupeň propečení, my jsme zvolili „well done“.
  • Jakmile zazní akustický signál, že gril dosáhl nastavené teploty, dejte maso na gril a přiklopte.
  • Připravte dresing – všechny uvedené ingredience smíchejte v uvedeném poměru.
  • Salát promíchejte s dresingem, přendejte na talíř a přidejte krutonky a hoblinky parmazánu.

 

 

 

zdroj: www.sagecz.cz.