Kefírová hrnková buchta

Kefírová hrnková buchta

Ingredience

  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce jedlé sody
  • ½ hrnku oleje
  • 3 hrnky univerzální mouky Babiččina volba
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 2 hrnky kefíru

 

Postup

Rychlý recept na buchtu z kefíru bez vajec. Úžasná kefírová hrnková buchta vás osloví dokonalou kombinací chutí a jednoduchou přípravou. Smícháte několik základních surovin, vylijete na plech a upečete. Za pár minut je hotovo.

V míse nejprve promíchejte univerzální mouku Babiččina volba, cukry, jedlou sodu a kakao. Nakonec přidejte tekuté složky a stěrkou zapracujte do hladkého těsta.

Mezitím zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 190 °C.

Pečte 25–35 minut. Nechte zcela vychladnout a poté podávejte s jogurtem a drobným ovocem.