Litý koláč s lesním ovocem

Litý koláč s lesním ovocem

Ingredience

  • 150 g jogurtu
  • 3 velká vejce
  • 120 g hladké bio mouky Babiččina volba
  • 5 g prášku do pečiva
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 100 g třtinového cukru

Na dokončení

  • 250 g mraženého ovoce

 

Postup

Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny – trvá to cca 7–10 minut. Postupně vmíchávejte rozpuštěné máslo a jogurt. Stranou smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně zapracujte do těsta, až bude hladké.

Těsto nechte pár minut odpočinout. Vymažte formu o průměru cca 25 cm máslem a vysypte hrubou moukou, případně krupicí. Těsto stáhněte stěrkou do formy. Rovnoměrně posypte mraženým ovocem – předem jej nerozmrazujte. Ovoce jemně vmáčkněte do těsta.

Pečte při 180 stupních 35–45 minut ve vyhřáté troubě.