Vánoční Wellington, nejen pro vegany

Vánoční Wellington, nejen pro vegany

Suroviny:

1 sáček Naturli' Shape Me mleté
4 lžíce oleje na smažení
1 červená cibule
100 g žampionů
2 stroužky česneku
2 lžíce sušených brusinek
1 hrst čerstvého špenátu
10 ml ovesného nápoje
2-3 lžíce pšeničné mouky
1 balení listového těsta
2 polévkové lžíce alternativního (rostlinného) másla
Sůl a pepř na ochutnání

 

Recept:
Očistěte a nakrájejte houby, cibuli a česnek na malé kousky. Osmažte je na oleji. Přidejte Naturli' Shape Me mleté, brusinky a vše promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a nechte několik minut smažit. Následně přidejte špenát, případně ještě dochuťte. Hmotu přendejte do mísy, přidejte ovesné vločky a mouku. Míchejte, dokud se vše nespojí v jednotnou hmotu. Vyválejte listové těsto a doprostřed položte směs z rostlinného mletého masa, který vytvarujte jako bochník. Konce listového těsta přeložte k sobě kolem mletého a poté těsto potřete rozpuštěným rostlinným máslem.

NaturliI' Wellington pečte na horkovzduch 30-40 minut při 180 °C. Podávejte s bramborovým salátem.