Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér

 

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:

  • 6 žloutků
  • 250 ml kvalitního rumu
  • 120 ml kondenzovaného mléka (9 % tuku, neslazené)
  • 250 ml Čerstvé smetany z Valašska
  • 150 g moučkového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 1 vanilkový lusk

 

Postup:

Do hrnce nalijeme Čerstvou smetanu z Valašska, kondenzované mléko, 90 g cukru, vanilkový cukr a vnitřek vanilkového lusku. Rozmícháme, přivedeme téměř k varu a odstavíme. Do mísy dáme žloutky, přidáme zbylý cukr a vyšleháme dokud žloutky nezesvětlají. Směs horké smetany vylijeme za stálého míchání ke žloutkům a důkladně rozmícháme. Nalijeme zpět do hrnce a postavíme na mírný plamen. Za stálého míchání krém začne pomalu houstnout. Ideální teplota je 75 až 80 °C. Zabere to cca 5 až 10 minut. Hned jak bude krém hustý, odstavíme ho z plotny a necháme za občasného míchání vychladnout. Na plnění skleněných láhví použijeme nejlépe trychtýř se sítkem a poté dáme láhve do lednice.

 

 

 

 

Ingredience:

vejce