Linecké cukroví z rýžové mouky

Linecké cukroví z rýžové mouky

Ingredience

  • 250 g bio másla
  • kůra z bio citronu
  • 2 bio vejce
  • 500 g bio rýžové mouky
  • 120 g bio třtinového moučkového cukru
  • bio rybízový džem


POSTUP

Máslo utřete se žloutky, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte mouku a vypracujte v hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte ideálně přes noc odležet v lednici, pak těsto na pomoučeném vále vyválejte na tenký plát. Pomocí vykrajovátek tvořte požadované tvary, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 160 stupních 10 až 12 minut. Vychladlé cukroví slepujte džemem a zdobte moučkovým cukrem. Uchovávejte v suchu a chladu.

 

 

Tip na závěr:
Nejrůznější druhy mouky v bio kvalitě můžete nakoupit třeba z Biofarmy Zdoňov. Ta se nachází v severovýchodních Čechách a své produkty zákazníkům nabízí na e-shopu sirebenat.cz.

 

 

Ingredience:

máslo mouka rýžová