Něco na zobání k pivu? Vyzkoušejte domácí preclíky

Něco na zobání k pivu? Vyzkoušejte domácí preclíky

Suroviny:

  • 350 g hladké mouky
  • 80 g rozpuštěné máslo nebo sádlo
  • 200 ml mléka ne více
  • 1 kostka cukru
  • 10 g droždí
  • špetku soli
  • vejce na potření
  • mák a sůl na posypání

 

Příprava:

Zadělat těsto, nechat vykynout. Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, které vyválíme na tenké tyčinky a ty stáčíme do kroužků. Kroužky namáčíme do rozšlehaného vajíčka a pak do máku, který jsme smíchali se solí. Pečeme na pečícím papíře na 180°C do červena.

Recept je nadmíru jednoduchý a výsledek je o mnoho lepší, než když zavítáte do místního supermarketu pro jedno jejich balení. Nevěříte? Vyzkoušejte. Z těchto surovin se vyrobí asi 100 – 120 preclíků, takže můžete i náležitě ochutnáv

Ingredience: