Velikonoční nádivka v mističkách

Velikonoční nádivka v mističkách

Ingredience

 

POSTUP

  1. Nejprve nakrájejte housky na kostky a nechte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit.
  2. Mezitím si nakrájejte slaninu na malé kostky (můžete i lehce orestovat), nakrájejte jarní cibulky a natě petržele nadrobno.
  3. Pečivo přesuňte do mísy, nechte zchladnout, přidejte mléko, slaninu, cibulky, nať petržele, sůl, pepř, muškátový oříšek a rozpuštěné máslo.
  4. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky můžete dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšlehejte do sněhu se špetkou soli.
  5. V míse dobře smíchejte všechny ingredience a nakonec zlehka přimíchejte sníh z bílků.
  6. Celou směs na nádivku poté zarovnejte do máslem vymazaných zapékacích misek nebo pekáčku.
  7. Pečte dozlatova, cca 20–30 minut (podle zvolených zapékacích misek).
  8. Nadýchanou velikonoční nádivku podávejte jako přílohu k masu či samostatně, třeba doplněnou salátem.

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/velikonocni-nadivka-v-mistickach