Hruškové carpaccio s rukolou a ořechy

Hruškové carpaccio s rukolou a ořechy
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 25 minut

Ingredience

Javorový sirup   50 ml
Balsamicový ocet  50 ml
Olivový olej   50 ml
Limetka    1 ks
Parmazán   40 g
Rukola    100 g
Hrušky    600 g
Lískové ořechy   50 g
Sůl, pepř  


POSTUP
Javorový sirup, balsamico, olej, sůl a pepř dobře prošleháme metličkou v misce, přidáme pár kapek limetkové šťávy a ještě jednou promícháme.

Hrušky nakrájíme na tenké plátky a rozložíme po talíři. Do středu talířku navršíme dobře propláchnutou rukolu, posypeme nastrouhaným parmazánem a nasekanými ořechy.

Vše zakápneme připravenou zálivkou.

Před podáním dozdobíme dle libosti.

TIP
- Místo parmezánu se výborně hodí nějaký zrající plísňový sýr, který nadrobíme na hruškové carpaccio a místo javorového sirupu do zálivky přidáme med.
- Skvělou chuť dodá zálivce i oříškový olej, který smícháme s olivovým olejem a společně prošleháme v zálivce.