Conchiglioni plněné sýrem

Conchiglioni plněné sýrem

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 45 minut

Ingredience

Těstovinové lastury (conchiglioni rigati) 250 g
Cibule 1ks
Cuketa 2 ks
Česnek (bez výhonků) 2 stroužky
Čerstvá máta 8 snítek
Čerstvý italský sýr ricotta 300 g
Strouhaný parmazán 100g
Olivový olej  
Sůl  
Čerstvě mletý pepř


POSTUP

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, omyté cukety najemno nastrouháme. Na 2 lžících rozpáleného oleje osmahneme na pánvi cibuli, přidáme cuketu a 10 minut restujeme na mírném ohni. Cuketu v pánvi osolíme, opepříme a ochutíme rozmačkaným česnekem.

Mezitím opereme a osušíme polovinu snítek máty, lístečky otrháme a najemno nasekáme, zbylé snítky odložíme na ozdobení. Pánev odstavíme z ohně a do směsi vmícháme nasekanou mátu.

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody do poloměkka ("al dente"), postupujeme podle návodu na balení. Polovinu sýra ricotta rozmačkáme vidlkičkou, vmícháme do cuketové směsi a tou pak naplníme uvařené lasturky.

Lasturky naskládáme jednu vedle druhé do tukem vymazané zapékací mísy, povrch posypeme zbylou rozmělněnou ricottou a překryjeme alobalem. Plněné lasturky pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté sejmeme alobal, povrch posypeme parmazánem a vše ještě krátce zapečeme.

Těstoviny ozdobíme zbylými lístečky máty a podáváme horké.

TIP!
Protože plnění těstovin je poměrně pracné, doporučujeme zvolit co největší tvary, lasturky nejsou podmínkou.
Kdo vůbec nechce ztrácet čas plněním jednotlivých kousků, ten jednoduše uvařené těstoviny promíchá s náplní a vše společně zapeče podle uvedeného postupu - chut` se nezmění, jen výsledek bude méně efektní.