Maltašky plněné griliášem

Maltašky plněné griliášem

 

Ingredience (na 60 kousků):

250 g másla
300 g hladké mouky
5 žloutků
100 g hořké čokolády
lžička a půl vody
Griliáš od Radky Mayerové – Grika

 

Postup:

  1. Na vál nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, žloutky a vodu, zpracujeme tuhé těsto.
  2. Vytvoříme válečky a rozkrájíme je na cca 60 kousků, ze kterých uděláme kuličky.
  3. Poklademe na talíř, přikryjeme igelitem a necháme přes noc odpočinout v lednici. Druhý den ještě ztuhlé kuličky vyválíme na placičky v průměru asi 10 centimetrů.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme s griliášem. Vychladlou směsí plníme placičky z těsta a zabalíme do uzlíčků, kraje necháme volné.
  5. Pečeme v košíčkách asi 15 minut při 180 až 200 °C. Na závěr pocukrujeme a posypeme grilliášem a můžeme podávat.

 

 

 

zdroj: regionalnipotravina.cz