Pečený zelený chřest se slaninou, pórkem a bramborem

Pečený zelený chřest se slaninou, pórkem a bramborem

Doba přípravy: 60 minut Náročnost: *

 

Ingredience:

1 svazek zeleného chřestu
300 g menších brambor
1 pórek
100 g Bělčického boku 2020 od Zemědělského družstva Bělčice
250 ml smetany 33 %
80 g šalotky
2 vejce
čerstvý tymián, sůl, pepř

 

Postup:

  1. Brambory povaříme v celku v osolené vodě cca 15minut do poloměkka.
  2. Mezitím očistíme chřest a uřízneme zdřevnatělé konce. Pórek nakrájíme a dobře propláchneme. Šalotku nakrájíme na měsíčky. Uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu smícháme a dáme na zapékací misku.
  3. Ve smetaně rozšleháme vejce, sůl, pepř a tymián a nalejeme do pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25 minut.
  4. Slaninu si nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na pánvi. Vypečeným tukem můžeme polít chřest a slaninou ozdobíme hotový pokrm.

 

 

 

zdroj regionalnipotravina.cz