Pomazánka z kozího sýru

Pomazánka z kozího sýru

 

Počet porcí: 4 porce  Doba přípravy: 30 minut  Náročnost: *

 

Ingredience:

3 vejce
100 g kozího sýru přírodního dlouho zrajícího od Markéty Palánové, Sýrárna Jezeřany – Maršovice
160 g žervé nebo pomazánkového másla
2 lžíce majonézy
1 lžíce hořčice
30 g másla
1 svazek ředkviček
3 jarní cibulky
svazek pažitky najemno

 

Postup:

  1. Nejprve si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a dáme do lednice vychladit.
  2. Kozí sýr nastrouháme na nejjemnějším struhadle, jaké máme, a dáme do mísy.
  3. Přidáme žervé, majonézu a hořčici. Nakonec nastrouháme i vychladnutá vejce a máslo.
  4. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a přidáme pažitku.
  5. Servírujeme s ředkvičkou a jarní cibulkou.

 

 

 

zdroj fotek: regionalnipotravina.cz