Africký sumeček a houbový Kuba

Africký sumeček a houbový Kuba

 

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: **

Ingredience:

1 kg SUMEČEK AFRICKÝ – FILET S KŮŽÍ od Zemědělské družstvo Hrotovice, družstvo          
50 g hořčice
30 g hladké mouky
250 g krup
50 g sušených hub
1 cibule
2 stroužky česneku
30 g másla
1 lžíce nakrájeného kopru
 

Postup:

  1. Sušené houby zalijeme litrem vody a přivedeme k varu.
  2. Vaříme na mírném ohni 10 min. Vývar scedíme.
  3. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji, aby změkla. Přidáme prolisovaný česnek
    a minutu mícháme. Přidáme kroupy a zalejeme vývarem. Vaříme kroupy do měkka. Když jsou kroupy měkké, vývar vyvaříme, stáhneme z ohně, přidáme houby z vývaru, máslo, kopr. Zamícháme a dochutíme solí, pepřem a hořčicí.
  4. Sumečka nasolíme z obou stran, stranu bez kůže potřeme hořčicí a posypeme moukou.
  5. Rozpálíme si pánev, přidáme olej, položíme rybu kůží dolů. Oheň stáhneme a pomalu opékáme cca 4 min. Přidáme lžíci másla a rybu přeléváme máslem, dokud není hotová.

 

 

zdroj regionalnipotravina.cz

 

Ingredience: