Italský tatarský biftek

Italský tatarský biftek


PŘÍPRAVA: DO 30 MINUT | POČET PORCÍ: 4


Ingredience
200 g hovězí svíčkové na tatarák Naše Maso
1 malá červená cibule
6-7 sušených rajčat San Fabio
1 lžíce kapari (těch malinkých - najdete je spolu se sušenými rajčaty San Fabio)
40 g sýru grana padano San Fabio
3 lžíce olivového oleje
malý panák koňaku
1 žloutek (nemusí být)
hrst čerstvé bazalky
čerstvě mletý pepř
česnek
2-3 světlé bagetky

Postup
Krok 1 ze 3
Než budete míchat tatarák, připravte si jednotlivé suroviny. Cibuli oloupejte a nakrájejte na co nejdrobnější kousky. Rajčata nasekejte na tenké proužky, stejně tak bazalku. Kapary opečte na pánvi s kapkou oleje do křupava. Sýr nastrouhejte najemno.

 

Krok 2 ze 3
Jakmile máte všechny suroviny přichystané, pusťte se do míchání tataráku. Vyndejte maso z vaničky do větší mísy a přidejte postupně všechny suroviny. Cibuli, sušená rajčata, kapary, bazalku, olivový olej, koňak, sýr grana padano, čerstvě mletý pepř, sůl a pokud chcete, i žloutek. Vše pomocí vidličky důkladně promíchejte. Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, popř. přidáním jakékoliv ingredience dle vaší chuti včetně olivového oleje.

 

Krok 3 ze 3
Bagetky nakrájejte na plátky a dejte opéct pokapané olivovým olejem s utřeným česnekem do trouby předehřáté na 200°C. Tatarák podávejte ozdobený bazalkou a bylinkami spolu s křupavými bagetkami.

 

TIP na servírovaní: Při servírování hostům můžete žloutek umístit do půlky omyté skořápky, aby si sami mohli zvolit, zda jej do tataráku chtějí.

 

Dobrou chuť!

 

 

zdroj: https://www.penny.cz/PENNY-koutek/recepty/italsky-tatarsky-biftek

 

 

Ingredience: