Plněný pstruh na grilu

Plněný pstruh na grilu

Ingredience:

  • 4pstruzi (asi 1 kg)
  • 2mladé cibulky
  • 200 gstrouhaných jablek
  • 1 malá lžičkacitrónové šťávy
  • citrónové šťávymásla
  • 1 malá lžičkaPodravka přísady Středomořské
  • sůl
  • černé koření
  • olivový olej
  • 1 lžícelimetkové šťávy
  • 30 gzelených oliv
  • Podravka ajvar

 

POSTUP:

  1. Pstruhy omyjeme, očistíme a osušíme.
  2. Osušené pstruhy natřeme zevnitř i zvenku Podravka přísadou Střemořskou.
  3. Náplň připravíme tak, že na másle upražíme nakrájenou mladou cibulku, přidáme nastrouhaná jablka a krátce podusíme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina.
  4. Posolíme, okořeníme a přidáme citrón. Pstruhy naplníme náplní a propíchneme párátky, aby nám náplň nevytekla.
  5. Natřeme olivovým olejem. Pečeme na grilu nebo teflonové pánvi na středním ohni z obou stran.
  6. Z upečené ryby odstraníme párátka. Rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené olivy a limetkovou šťávu.

Servírování: Upečené pstruhy polijeme rozehřátým máslem a podáváme s ajvarem.

Rada: Rybu během pečení na grilu několikrát posuneme, aby se nepřichytila. Otočíme ji pouze jednou a to až se úplně oddělí od mřížky grilu.

 

 

zdroj:https://www.podravka.cz/recept/733475/plneny-pstruh-na-grilu/

 

 

Ingredience: