Lehký cheesecake s Lotus Biscoff a červeným ovocem

Lehký cheesecake s Lotus Biscoff a červeným ovocem

Recept pro 10 osob

• 7 želatinových plátků
• 1 kg "červeného" ovoce, čerstvé či zmražené
• 650 g cukru
• 250 g Lotus Biscoff sušenek
• 70 g másla
• 200 ml smetany ke šlehání (33%)
• 4 žloutky
• 500 g měkkého sýra
• šťáva z ½ citrónu
• 100 ml jahodového likéru
• čerstvé sezónní ovoce na ozdobu

POSTUP:

Vložte dva kusy želatinových plátků do studené vody, nechte nabobtnat, dle potřeby pak vymačkejte přebývající vodu. 

Přiveďte do varu 1 kg ovoce, 500 g cukru a 250 ml vody. Vařte do zhoustnutí. Přidejte připravené želatinové plátky s vodou. Odstavte stranou z plotny před dalším použitím.

Rozmixujte Lotus Biscoff sušenky. Rozehřejte máslo a přidejte k Lotus Biscoff rozmixovaným sušenkám. Pevně namačkejte do dortové formy. Nechte odležet v lednici.

Zbývajících 5 plátků želatiny vložte do studené vody, nechte nabobtnat, dle potřeby pak vymačkejte přebývající vodu. Ušlehejte smetanu.

Smíchejte dohromady žloutky, 150 g cukru, měkký sýr a citrónovou šťávu.

Zahřejte jahodový likér a přidejte želatinové plátky. Přimíchejte do směsi ze sýra. Opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu pomocí špachtle.

Směs přidejte do dortové formy na připravený sušenkový korpus. Nechte odležet v lednici dvě hodiny. Pak přidejte ovocnou směs a nechte odležet opět v lednici, nejlépe přes noc.

Před servírováním dozdobte čerstvým sezónním ovocem.

Ingredience: