Chřestový salát se slaninou a sázeným vejcem

Chřestový salát se slaninou a sázeným vejcem

 

Počet porcí: 2 porce, Doba přípravy: 30 minut, Náročnost: *

Ingredience:
250 g zeleného chřestu
100 g kvalitní slaniny
hrst čerstvého špenátu
6 ředkviček
2 vejce
40 g tvrdého sýra
1 den starý rohlík nebo houska
60 ml olivového oleje
šťáva z ½ citronu
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

 

Postup:

  1. Chřest očistěte a jeho konce zkraťte asi o 3 cm. Poté ho oloupejte v dolní třetině.
  2. Dejte ho pouze na 1 minutu do vroucí osolené vody a po vyjmutí ihned zchlaďte pod studenou vodou.
  3. Chřest osušte a dejte do mísy, ve které ho promíchejte s pokrájenými ředkvičkami a špenátovými listy.
  4. V troubě předehřáté na 180 stupňů si opečte plátky slaniny a pečivo pokrájené na kostičky.
  5. Na dresink smíchejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a zalijte jím připravenou zeleninu.
  6. Servírujte s opečenou slaninou, krutony, zastrouhané sýrem a se sázeným vejcem, které připravte na kapce oleje a osolte.

 

 

Tip: Věděli jste, že z plátku kvalitní slaniny získáte pěknou dávku energie? A když sáhnete po libovějším kousku, doplníte svému organismu dokonce plnohodnotné bílkoviny a minerály ze svaloviny ve snadno využitelné formě.

 

 

 zdroj www.akademiekvality.cz nebo Akademie kvality.

 

Ingredience: