Jogurtové velikonoční košíčky

Jogurtové velikonoční košíčky

Velikonoce bez vajec si nedovedou představit snad ani ty nejotrlejší povahy. V tomto receptu je přidáme do těsta a zároveň použijeme jejich čokoládové varianty jako stylovou dekoraci na nadýchaném vanilkovém krému. Protože je nedílnou součástí košíčků kvalitní bílý jogurt plný probiotik, rázem zvýšíte jejich výživovou hodnotu. A navíc díky němu budou „muffinky“ nebesky vláčné. Už si představujete, jak se rozplývají na vašem mlsném jazýčku?

Počet porcí: 12  Doba přípravy: 45 minut  Náročnost: **

Ingredience na košíčky:
400 g hladké mouky
2 vejce
150 g bílého jogurtu
300 ml mléka
1 vanilkový cukr
100 g cukru krupice
1 prášek do pečiva
100 ml slunečnicového oleje

Na krém:
75 g změklého másla
160 g žervé
1 lžička vanilkového extraktu
300 g cukru moučka

K podávání:
čokoládová vajíčka na ozdobení
papírové košíčky

 

Postup:

  1. Máslo našlehejte, přidejte k němu žervé opět trochu prošlehejte a pomalu přidejte moučkový cukr. Nakonec přidejte extrakt a nechte takto připravený krém v lednici.
  2. Do mísy nasypte mouku a cukry, přidejte vejce, mléko a olej a promíchejte do hladké směsi.
  3. Přidejte jogurt a prášek do pečiva.
  4. Těsto vrstvěte do papírových košíčků těsně pod okraj a dejte péct zhruba na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  5. Po upečení nechte vychladnout a ozdobte krémem a čokoládovými vajíčky.

 

Tip: Věděli jste, že jogurty představují výborný zdroj nejen bílkovin, vápníku a fosforu, ale také vitaminů, zejména ze skupiny B a významných stopových prvků?

 

 

 

Ingredience: