eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Palmiers: jednoduché francouzské sušenky

Autor: Míša — 6. 1. 2017

„Palmiers jsou tradiční francouzské sušenky z listového těsta, které se sype cukrem a pečením karamelizuje. Můžete si je velmi snadno připravit doma v menší velikosti a s přidáním skořice
a ořechů jako vánoční cukroví. Na listovém těstě nešetřete, kupte kvalitní, nejlépe z nějaké malé pekárny,
“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která recept připravila.

Suroviny:

1 listové těsto (cca 250 g)

3 polévkové lžíce cukru krupice

2 lžíce mletých vlašských ořechů

2 lžíce sekaných lískových oříšků (volitelné)

1/2 kávové lžičky mleté skořice

1 žloutek

 

Postup:
1) Listové těsto rozválejte (na podložce, kterou bude možné přendat do lednice) na čtverec cca 40×40 cm
a posypte rovnoměrně cukrem. Přejeďte válečkem po cukru a trochu ho zapracujte do těsta. Rozdělte ostrým nožem na dva obdélníky (20×40).
2) Každý obdélník posypte mletou skořicí a mletými ořechy. Opatrně rolujte těsto z delší strany směrem ke středu, rovnoměrně z pravé i levé strany. Potřete rozšlehaným žloutkem a případně ještě posypte sekanými oříšky.
3) Vzniklé „dvojválečky“ uložte do lednice, aby trochu ztuhly a lépe se krájely. Poté je nakrájejte ostrým nožem na plátky o šířce cca 0,5 cm (budou vám vzdáleně připomínat srdíčka) a položte na plech vyložený pečicím papírem.
4) Dejte péct na cca 15 min. při teplotě 180 stupňů. Uprostřed pečení doporučujeme obrátit,
aby zkaramelizovaly z obou stran. Nechte vychladnout.

Tip Nebespánu: Namísto cukru a sladké náplně použijte modrý sýr a sekané ořechy.
Další postup je stejný a výsledek skvělý!

 

Sdílejte tento článek


Komentáře uzavřeny.

Komentovat

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace