Těšte se na recepty s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou s vůní podzimu!

Těšte se na recepty s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou s vůní podzimu!

Období dešťů, ale i krásně zbarveného listí je tady. Podzim stejně jako jiné roční období neovlivňuje pouze naši náladu, ale také chuť. Užít si ho lze i gurmánsky. Recepty s řeckými balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitrou na lahodné polévky, které zahřejí během pod


Krém z muškátové dýně s fíkovým balzamikovým krémem, krutony a avokádem (2)Období dešťů, ale i krásně zbarveného listí je tady. Podzim stejně jako jiné roční období neovlivňuje pouze naši náladu, ale také chuť. Užít si ho lze i gurmánsky. Recepty s řeckými balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitrou na lahodné polévky, které zahřejí během podzimních sychravých dnů, ale i na sladké laskominy připravil šéfkuchař Jan Souček. Během měsíce října pro Vás máme hned 6 báječných receptů a už se nemůžeme dočkat, až je společně vyzkoušíme! :- )   V kombinaci s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou lze vytvořit netradiční kombinace, které potěší i ty největší gurmány. Krém z muškátové dýně s fíkovým balzamikovým krémem, krutony a avokádem, smažená jablka ve skořicovém těstě s fíkovým balzamikovým krémem a skořicovou pěnou připravil šéfkuchař Jan Souček. Z „vařečky“ Jana Součka pochází také recept na kuřecí stehna dušená se slaninou a česnekem, s pažitkovou kaší a restovanou cibulkou s balzamikovým octem či kuřecí prsíčko pečené v anglické slanině s celerovým krémem a pečenou marinovanou cuketou s balzamikovým krémem.   Kuřecí stehna dušená se slaninou a česnekem, s pažitkovou kaší a restovanou cibulkou s balzamikovým octem (1)Produktovou řadu Kalamáta Papadimitriou u nás zastupují: balzamikový ocet a čtyři balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou: bílý tmavý bílý s příchutí citronu a pomeranče tmavý s příchutí fíku   Balzamikové krémy představují kvalitní balzamikovou redukci vyrobenou z prvotřídního řeckého balzamikového octa Kalamáta. Krémy mají hustou konzistenci a vyváženou chuť. V jedné lžíci balzamikového krému je obsaženo 13 kalorií a žádný tuk.  

Lívanečky s hruškami (1)Tradiční výroba u rodinné značky Papadimitriou

Balzamikový ocet Kalamáta Papadimitriou je vyráběn tradiční metodou přírodní fermentace bez přidání konzervantů či barviv ve výrobním závodě firmy Papadimitriou několik kilometrů severně od peloponéského města Kalamáta. Za svou specifickou barvu i chuť vděčí kromě kvalitních surovin, příznivému klimatu a přírodnímu procesu výroby. Ve své domovině je dlouhodobě jedničkou na trhu a v současnosti se vyváží do více než dvaceti zemí po celém světě. Kvalita a tradice, která se snoubí v této lahodné tekutině, z ní činí plnohodnotného konkurenta slavnějších italských balzamik, kterého rozhodně stojí za to vyzkoušet. Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou vyráběny promísením balzamikového octa. Vzniklý balzamikový krém vysoké kvality se vyznačuje výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí. Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou k dostání v praktické lahvičce o obsahu 250 ml v řetězcích Makro, Billa, Tesco, Globus, Hypermarket Albert a dočasně v bývalých prodejnách Interspar. Doporučená cena vč. DPH je 99,90 Kč.