Honí vás mlsná? Zažeňte chuť na sladké dezerty s Baileys

Honí vás mlsná? Zažeňte chuť na sladké dezerty s Baileys

Honí vás mlsná? Zažeňte chuť na sladké dezerty s Baileys Každého z nás občas přepadne touha na něco sladkého. Ať už si chcete připravit zákusek ke kávě nebo dezert k hlavnímu chodu, inspirujte se následujícími recepty. Napadlo by vás někdy upéct dort s jedlými kašt


Honí vás mlsná? Zažeňte chuť na sladké dezerty s Baileys Každého z nás občas přepadne touha na něco sladkého. Ať už si chcete připravit zákusek ke kávě nebo dezert k hlavnímu chodu, inspirujte se následujícími recepty. Napadlo by vás někdy upéct dort s jedlými kaštany? Věřte, že ve spojení s jablky a krémovým likérem Baileys objevíte zcela novou chuť. Zkuste také tradiční recept v netradičním pojetí. Připravte si smetanovou panna cottu a servírujte ji originálně, v kokosovém ořechu. 

 

Ořechovo-kaštanový dort s Baileys

Ingredience: 6 plátů Filo těsta 200 g másla 400 g mixu nasekaných ořechů 200 g jedlých kaštanů 150 g třtinového cukru 80 g brusinek 80 g rozinek   30 g sušených jablek 2 ks jablka 2 ks vajec 1 ks citronu 150 ml smetany 33% 100 g medu 100 ml Baileys Original   Postup: 1) Rozpusťte si máslo, přidejte med, vajíčka, šťávu a kůru z celého citronu a část Baileys. 2) Zapékací mísu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. 3) Vyložte první plát Filo těsta a potřete ho směsí s Baileys. Naneste vrstvu ořechů, sušených jablek, rozinek a opět položte plátek těsta. Znovu potřete směsí s Baileys a přidejte kaštany, brusinky, na kostičky nakrájená jablka, cukr a vrstvěte až po okraj pečící nádoby. 4) Poslední vrstvu vytvořte ze všech ingrediencí. 5) Koláč zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte na 170 stupňů přibližně 30 minut. Následně alobal odeberte a dopečte 15 minut na 185 stupňů. 6) Po vyjmutí koláče z trouby ho ihned polijte připravenou směsí s Baileys a potřete rozehřátým máslem. Podávejte teplé.  

Kokosová panna cotta s Baileys, citrusy a grapefruitovou zmrzlinou

Ingredience:   2 celé kokosy 300 ml smetany 33% 100 ml mléka 100 ml kokosového mléka 80 g třtinového cukru 1 ks vanilkového lusku 4 pláty želatiny 150 ml Baileys Chocolate citrusy dle vlastního výběru - mandarinka, grep, pomelo, pomeranč grapefruitová zmrzlina     Postup: 1) Oba okosy rozpulte a mléko si uschovejte. Pomocí škrabky vydlabejte část kokosu do panna cotty i na ozdobu. 2) Smetanu, kokosové mléko, 100 ml Baileys, mléko, cukr a rozpůlený vanilkový lusk zahřejte a přiveďte do bodu varu a přidejte na kostičky nakrájený kokos. 3) Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě a vmíchejte do připravené směsi. Dále již nevařte. 4) Směs nalijte do mističek nebo do půlek kokosů a nechte vychladnout v lednici. 5) Po zatuhnutí vyjměte pana cottu z lednice a zalijte zbytkem Baileys. 6) Přidejte nakrájené citrusy a ozdobte připravenou zmrzlinou a kokosem.