eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Dýňová polévka trochu jinak, tentokrát s jablky!

Autor: Klára — 18. 11. 2015

Dýňová polévka s jablkyPotřebujeme:

1 kg muškátové dýně

2 malá jablka (nepříliš sladká)

1 velká cibule

2 stroužky česneku

800 ml zeleninového vývaru

250 ml Alpro Coconut Cuisine

50 g dýňových semínek

3 bobkové listy

1 lžíce kurkumy

1 čajová lžička mletého koriandru

sůl čerstvě mletý pepř

olivový olej

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Muškátovou dýni vydlabeme, nakrájíme na stejné kostky a umístíme je na plech. Poté nakrájíme jablka na plátky. Společně s cibulí, česnekem a bobkovými listy je přidáme na plech k dýni. Pokapeme olivovým olejem a posypeme koriandrem, kurkumou, pepřem a solí. Důkladně promícháme a pečeme 25 až 30 minut. Mezitím smícháme dýňová semínka se solí, pepřem a olivovým olejem. Rozložíme je na druhý plech a vložíme do trouby na 5 až 8 minut. Necháme vychladnout, později je použijeme ke zdobení. Vyjmeme upečenou zeleninu z trouby, odstraníme bobkové listy a stroužky česneku. V mixéru rozmixujeme dohladka se zeleninovým vývarem. Nalijeme do hrnce, přidáme 150 ml kokosové alternativy smetany na vaření Alpro Coconut Cuisine a zahříváme na mírném ohni. V případě potřeby dochutíme pepřem a solí. Podáváme s pečenými dýňovými semínky a Alpro Coconut Cuisine.

Sdílejte tento článek


Komentáře uzavřeny.

Komentovat

Reklama

Reklama

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace