Zdravější verze řízku vám zachutná

Zdravější verze řízku vám zachutná

Milujete řízky? Kuřecí, vepřové, krůtí, prostě jakékoliv? My také, a proto víme, že smažené řízky není vhodné jíst denně, ani každou sobotu. Našli jsme proto pár zdravějších variant, které jsou chutné a rychlé… Ať už chystáte řízky pro celou rodinu na oběd, neb


Milujete řízky? Kuřecí, vepřové, krůtí, prostě jakékoliv? My také, a proto víme, že smažené řízky není vhodné jíst denně, ani každou sobotu. Našli jsme proto pár zdravějších variant, které jsou chutné a rychlé…

Ať už chystáte řízky pro celou rodinu na oběd, nebo dětem na školní výlet, jako svačinu, můžete zvolit zdravější variantu, která potěší tělo i duši. Jak na ní?

Ingredience:

maso (kuřecí, vepřové) bílý jogurt vejce kukuřičné lupínky sůl pepř (olivový olej)

Postup

Maso klasicky naklepejte, osolte a opepřete. Dále si připravte směs vejce, bílého jogurtu a rozdrceného stroužku česneku. Jestli vám česnek vadí, pak ho v receptu klidně vynechejte, v opačném případě dodá masu lahodnou chuť a navíc je zdravý. Připravenou směsí potřeme maso z obou stran, ideálně ho můžeme nechat chvíli naložené. Náš tip je nechat takto naložené maso přes noc v lednici, dostává to pak úplně jiné grády. V druhé misce mějte připravené nadrcené kukuřičné lupínky, ve kterých maso obalíte. Místo pánve zvolte pro tentokrát troubu předehřátou na 200 stupňů. Maso položíme na pečící papír, zakápneme olivovým olejem a necháme asi 15 minut péct. Vepřové o trošku déle. Nezbývá než si k řízkům připravit chutnou přílohu, která už je čistě na vás. Za nás vede zelenina na všechny způsoby i klasicky vařené brambory. A jako třešnička na dortu poslouží váš oblíbený dip.  

Přejeme vám dobrou chuť!