eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Zahřejte se s rajčatovo řepnou polévku podle Pet

Autor: Míša — 6. 12. 2017

Rajčatovo řepná polévka

Opravdu rychlá polévka pro zimní večery. Červenou řepu buď milujete nebo nenávidíte, já ji miluju.
Buď v této polévce nebo nejčastěji syrovou v nějakém salátu nebo v mé ranní snídaňové ovocné kaši
– rozmixovanou s banánem, jablkem, doplněnou o oříšky a semínka. Výborná je teď ve studených dnech
pro odolnost organismu, povzbuzuje metabolismus, čistí střeva, vylučuje sůl z těla, ale je dobrá taky na krásu
– dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům.

 SUROVINY

1 střední cibule

1 velká červená řepa či 2 střední

3 velká masitá rajčata

1 plechovka krájených rajčat

olej, sůl

1 lžíce třtinového cukru

 

Na řepkovém oleji orestujeme cibuli, přidáme oloupanou na kostičky pokrájenou řepu a chvilku zarestujeme. Přidáme nakrájená rajčata, promícháme a zalijeme konzervou rajčat. Přidáme ještě trochu vody, osolíme
a necháme vařit do změknutí cca 15 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerém a díky rajčatům z konzervy polévku dosladíme cukrem.

Podáváme třeba s opečeným toastovým chlebem, potřeným veganskou zakysanou smetanou
(Joya Crémesse – koupíte např. v Bille) s avokádem, solí a pepřem.

 

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )

 

Sdílejte tento článek


Komentáře


Reklama

Reklama

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace