Zahřejte se s rajčatovo řepnou polévku podle Pet

Zahřejte se s rajčatovo řepnou polévku podle Pet

Rajčatovo řepná polévka Opravdu rychlá polévka pro zimní večery. Červenou řepu buď milujete nebo nenávidíte, já ji miluju. Buď v této polévce nebo nejčastěji syrovou v nějakém salátu nebo v mé ranní snídaňové ovocné kaši – rozmixovanou s banánem, jablkem, dopln


Rajčatovo řepná polévka

Opravdu rychlá polévka pro zimní večery. Červenou řepu buď milujete nebo nenávidíte, já ji miluju. Buď v této polévce nebo nejčastěji syrovou v nějakém salátu nebo v mé ranní snídaňové ovocné kaši – rozmixovanou s banánem, jablkem, doplněnou o oříšky a semínka. Výborná je teď ve studených dnech pro odolnost organismu, povzbuzuje metabolismus, čistí střeva, vylučuje sůl z těla, ale je dobrá taky na krásu – dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům.  SUROVINY 1 střední cibule 1 velká červená řepa či 2 střední 3 velká masitá rajčata 1 plechovka krájených rajčat olej, sůl 1 lžíce třtinového cukru   Na řepkovém oleji orestujeme cibuli, přidáme oloupanou na kostičky pokrájenou řepu a chvilku zarestujeme. Přidáme nakrájená rajčata, promícháme a zalijeme konzervou rajčat. Přidáme ještě trochu vody, osolíme a necháme vařit do změknutí cca 15 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerém a díky rajčatům z konzervy polévku dosladíme cukrem. Podáváme třeba s opečeným toastovým chlebem, potřeným veganskou zakysanou smetanou (Joya Crémesse – koupíte např. v Bille) s avokádem, solí a pepřem.   Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )