Smažená jablka ve skořicovém těstě s fíkovým balzamikovým krémem a skořicovou pěnou

Smažená jablka ve skořicovém těstě s fíkovým balzamikovým krémem a skořicovou pěnou

Budete potřebovat: 2 jablka 3 vejce 250 g polohrubé mouky 3 dcl bílého vína 2 špetky skořice 1 vanilkový cukr 120g bílé čokolády 250 ml smetany Fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou   Postup: Oloupaná jablka vypeckujeme a nakrájím


Smažená jablka (2)Budete potřebovat: 2 jablka 3 vejce 250 g polohrubé mouky 3 dcl bílého vína 2 špetky skořice 1 vanilkový cukr 120g bílé čokolády 250 ml smetany Fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou   Postup: Oloupaná jablka vypeckujeme a nakrájíme na kolečka 1cm široké. Takto připravené plátky jablka obalíme v těstíčku z vajec, mouky, bílého vína, skořice, cukru a špetky soli. Smažíme v rozpáleném oleji na 170 °C dozlatova z obou stran. Do vyšlehané smetany vmícháme rozehřátou bílou čokoládu se špetkami skořice. Pozor na teplotu čokolády, aby se směs nesrazila: čokoláda musí být vlažná tak, aby „na prstu nehřála“. Při podávání jablka zakapeme fíkovým balzamikovým krémem.