Budete potřebovat:
2 jablka
3 vejce
250 g polohrubé mouky
3 dcl bílého vína
2 špetky skořice
1 vanilkový cukr
120g bílé čokolády
250 ml smetany
Fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
Postup:
Oloupaná jablka vypeckujeme a nakrájím
Budete potřebovat:
2 jablka
3 vejce
250 g polohrubé mouky
3 dcl bílého vína
2 špetky skořice
1 vanilkový cukr
120g bílé čokolády
250 ml smetany
Fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
Postup:
Oloupaná jablka vypeckujeme a nakrájíme na kolečka 1cm široké. Takto připravené plátky jablka obalíme v těstíčku z vajec, mouky, bílého vína, skořice, cukru a špetky soli. Smažíme v rozpáleném oleji na 170 °C dozlatova z obou stran. Do vyšlehané smetany vmícháme rozehřátou bílou čokoládu se špetkami skořice. Pozor na teplotu čokolády, aby se směs nesrazila: čokoláda musí být vlažná tak, aby „na prstu nehřála“. Při podávání jablka zakapeme fíkovým balzamikovým krémem.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)