Salát s grilovaným tofu, paprikou, cuketou a bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Salát s grilovaným tofu, paprikou, cuketou a bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Potřebujeme: 1 červená a 1 žlutá paprika 1 cuketa 200 g tofu 1 stroužek česneku 4 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou sůl, pepř 500 g listů salátu (např. biondo, rosso, dubový) 150 g sýru feta 100 g zelených oliv s peckou olivový olej Postup:


salátPotřebujeme:

1 červená a 1 žlutá paprika

1 cuketa

200 g tofu

1 stroužek česneku

4 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

sůl, pepř

500 g listů salátu (např. biondo, rosso, dubový)

150 g sýru feta

100 g zelených oliv s peckou

olivový olej

Postup:

Papriku, cuketu a tofu nakrájíme na přibližně stejné kusy, které orestujeme na olivovém oleji společně s rozdrceným stroužkem česneku. Před koncem restování, až zelenina lehce změkne, zastříkneme bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Takto připravenou zeleninu necháme zchladnout na pokojovou teplotu, osolíme a opepříme.

Omyté a osušené listy salátu natrháme na menší kousky, které smícháme s bílým balzamikovým krémem a lehce osolíme. Podáváme s fetou a zelenými olivami s peckou. Je to zdánlivá drobnost, ale právě pecka dodá olivám tu správnou chuť!