MODRÝ ZUB RECEPTY : Kaeng Phed Kai

MODRÝ ZUB RECEPTY : Kaeng Phed Kai

Velice oblíbené, chuťově návykové a lahodné jídlo. Thajský název tohoto pokrmu doslovně znamená "pálivé kuřecí kari". Velmi podobný recept je také pro kuře na zeleném kari (Kaeng Khiao Wan Kai).   Ingredience na 1 porci: 200g kuřecího masa (v menších kusech)


kaeng phed kai

Velice oblíbené, chuťově návykové a lahodné jídlo. Thajský název tohoto pokrmu doslovně znamená "pálivé kuřecí kari". Velmi podobný recept je také pro kuře na zeleném kari (Kaeng Khiao Wan Kai).

  Ingredience na 1 porci: 200g kuřecího masa (v menších kusech) 100ml kuřecího vývaru 150ml kokosového mléka thajské lilky (malé kulaté lilky, náhrada může být se zeleným hráškem) 2 stébla citrónové trávy 2 plátky galangy 1 hrst čerstvé thajské bazalky 1 lžíce rybí omáčky 1 lžička cukru 1 polévková lžíce červené kari pasty   Postup: Na zahřáté pánvi krátce osmahneme kari pastu až je voňavá, snížíme teplotu, přidáme kokosové mléko a kuřecí vývar. Za stálého míchání pomalu vaříme až se na povrchu vytvoří tenká vrstva tuku z kokosového mléka. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky a ostatní přísady kromě lilku. Přivedeme k varu a vaříme dokud kuře začne měnit barvu. Ještě při varu přidáme lilek a pokračujeme až je kuře hotové. Nakonec hodíme bazalku . Kromě lilku můžeme přidat i fazolové lusky a bambusové výhonky. Kari by mělo být husté a voňavé po bazalce. Podáváme s jasmínovou rýží.