Kuřecí paličky v jogurtové marinádě se skvělým jogurtovým dipem, budete se olizovat!

Kuřecí paličky v jogurtové marinádě se skvělým jogurtovým dipem, budete se olizovat!

Jogurtová inspirace na gril Pokud si občas dáte k snídani jogurt, věřte, že jeho využití je mnohem bohatší. Inspirujte se recepty na zdravé zahradní grilování, kde se v hlavní roli představí bílý Selský jogurt Hollandia. Selský bílý jogurt Hollandia je vyráběný tradi


Jogurtová inspirace na gril

Pokud si občas dáte k snídani jogurt, věřte, že jeho využití je mnohem bohatší. Inspirujte se recepty na zdravé zahradní grilování, kde se v hlavní roli představí bílý Selský jogurt Hollandia. Selský bílý jogurt Hollandia je vyráběný tradičním způsobem – zráním v kelímku. Z mléka a čistých jogurtových kultur získává lesklý a hladký povrch. Má jemně mléčně nakyslé aroma, na lžičce pevnou, přesto v ústech křehkou texturu a výbornou jogurtovou chuť. Díky těmto vlastnostem se skvěle hodí pro domácí kuchyni, a to jak do studené, tak teplé.  Zapněte gril, chuťové pohárky bijí na poplach.  

KUŘECÍ PALIČKY V JOGURTOVÉ MARINÁDĚ (45 min, 4 porce, hlavní jídlo)

grilované palicky_doplnkove fotoMarináda z jogurtu je jednoduchý trik, díky kterému zůstane maso po naložení krásně měkké a křehké. Na přípravu jagurtové marinády potřebujete: 500 g Selského bílého jogurtu Hollandia, 12 ks kuřecích paliček, čerstvé bylinky, koření dle chuti (indické, tzatziky či grilovací), 2 stroužky česneku, sůl a olivový olej. Postup: Ideálně jeden den před hodováním začněte s přípravou marinády, jejímž základem je bílý jogurt Hollandia. Do jogurtu vmíchejte koření, nadrcený česnek, sůl a pepř. Variace koření je zcela individuální. Nakonec přidejte lžíci olivového oleje. S kořením opravdu nešetřete, jogurt celkově zjemňuje chuť. Kuřecí paličky naložte do marinády s čerstvými bylinkami. Maso nechte odpočívat v lednici, alespoň přes noc. TIP: Jako přílohu zvolte zeleninový salát, například z ledového salátu, rukoly, ředkviček, cherry rajčátek s čerstvou bazalkou. Zakápněte citrónem a panenským olivovým olejem, osolte a opepřete.  

POMAZÁNKA Z JOGURTU je i skvělým dipem (20 min, 4 porce, chuťovka)

dip_doplnkove2Přijdou k vám přátelé a vy chcete rychle vykouzlit drobné pohoštění z věcí, které máte běžně doma? Bylinková a česneková pomazánka nikdy nezklame. Ingredience, které budete potřebovat: 200 g Selského bílého jogurtu Hollandia, 200 g tvarohu nebo lučiny, 3 stroužky česneku, bylinky (bazalka, rozmarýn, petržel, pažitka), sůl, pepř, 150 g strouhaného polotvrdého sýra. Postup: Pomazánka z jogurtu je jednoduchá a hlavně si ji připravíte během chvilky. Základem je dobrý bílý jogurt. Ideální poměr jogurt – lučina nebo tvaroh – je půl na půl a přidejte strouhaný sýr. Dále přimíchejte pepř a sůl dle chuti a máte hotový základ pomazánky. Nyní se můžete rozhodnout, zda polovinu dochutíte prolisovaným česnekem a druhou polovinu nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami. TIP: Pokud můžete pomazánku připravovat s předstihem, je to lepší, protože se česnek a bylinky rozleží a lépe vynikne jejich chuť. Místo pečiva využijte pomazánku jako dip k pokrájené zelenině (mrkev, celer, salátová okurka) či k tortillovým lupínkům.   Více se o jogurtech Hollandia dozvíte na www.hollandia.cz