eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

6 dokonalých nápadů na občerstvení pro každou příležitost

Autor: Míša — 21. 3. 2017

Chystá se k vám návštěva? Máte v plánu velkou narozeninovou party? Nebo máte prostě jenom chuť na něco rychlého, snadného a vynikajícího? Vybrali jsme pro vás šest jídel, které budou skvěle vypadat i chutnat při jakékoli příležitosti, tak se nechte inspirovat!

Asparágus se slaninou

Jednodušší už to být nemůže – umyté a několik minut vařené větvičky asparágu po dvou nebo třech zamotejte do plátku slaniny, případně roastbeefu nebo delikátně tenkých plátků masa (kuřecího, lososa), posypte solí a kořením a nechte zapéct. Jemná chuť a krémová konzistence asparágu bude skvěle vyvažovat slaninu, čímž vytvoří ideální kombinaci pro lehké občerstvení nebo předkrm.

Zeleninové chipsy

Na tenko nakrájené plátky batát, červené řepy a mrkve postříkejte olejem, posypte solí a kořením a upečte do křupava. Tyto zdravé sladkoslané chipsy mohou sloužit k zakousnutí samostatně i k různým dipům a omáčkám.

Ochucený hummus

Hummus je oblíbený z mnoha důvodů – jednak je tato cizrnová pasta velice zdravá, nasytí, ale take se hodí k velkému množství jídel. Rozdělte čerstvý hummus do několika misek a do každé přidejte jiné ingredience k ochucení (a obarvení) – kaši z uvařené dýně, namletá sušená rajčata, bazalkové pesto nebo najemno nadrcené oříšky a brusinky. Pak přidejte tyčinky z čerstvé zeleniny nebo wrapy, aby si je hosté mohli dle zalíbení namáčet a ochutnávat.

Brie a brusinky

Ať žije listové těsto, nejrychlejší a nejspolehlivější společník při výrobě
skvělých chutných zákusků a občerstvení. Nakrájejte těsto na plechu na malé čtverce a zapečte je s kouskem sýra brie a brusinkové zavařeniny.

Anglické bramborové chlebíčky

Brambory nakrájené na plátky posypte směsí zeleniny (dle vašich chutí a fantazie), kterou předem nakrájíte na malé kostičky a zamícháte buď s jogurtem nebo olejem. Skvělou kombinací jsou rajčata, paprika, cibule a cuketa.

Burgerové jednohubky

Kdo by neměl rád burgery? Mleté maso usmažte jako drobné placaté karbanátky a ty pak obložte klasickou burgerovou zeleninou (rajče, zavařená okurka, salát), přidejte kapku tomatové nebo jogurtové omáčky a napíchněte na špejli mezi dva plátky jednohubkového chleba. Jednoduché, rychlé, ale hned se po nich zapráší.

A jaká jsou vaše oblíbená party jídla? Inspirujte i vy ostatní čtenářky v komentářích!

Natálie K

Sdílejte tento článek


Komentáře uzavřeny.

Komentovat

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace